Şto etă? Etă şto


La Jurnalism studenţii elitişti îşi pun tot mai des problema dispariţiei presei culturale. Şi-o pun des, acum în anul 3, cei care au lipsit la cursurile în care am discutat de n ori subiectul.

Iau feţe încruntate şi cu privirea în abis(de parcă ar gândi o chestiune profundă) se întreabă de ce ziarele ne furnizează ştiri mondene în cantităţi industriale? De ce televiziunile încep să procedeze la fel? De ce radiourile sunt comerciale, parcă toate realizate după o copie fidelă? Trebuie sa joace cineva si acest joc in doi, nu?  http://www.xjocuri.com/jocuri/jocuri-friv-in-2-jucatori.html Pentru ele,, televiziunile de stiri mondene, sau care difuzeaza stiri de acest gen e ca un joc de pase.

Vai, ne-au intoxicat cu ştiri despre Angelica Jolica, vai, dar pe mine nu mă intereseazănu stiu ce, vai, la radio sunt numai emisiuni tâmpe!!! Pai ce sa dea? Care sunt cele mai tari jocuri 3D noi ?

De ce nu apar radiouri care să pună accentul pe cultură, de ce ziarele nu încetează cu ştirile lor obositoare despre silicoane şi băieţi bogaţi dar retarzi? Vai vai şi iarăşi vai!

Pentru că asta cere masa. Asta vrea publicul iar presa în toate formele ei îi respectă cerinţele, oferă cititorului/ascultătorului/telespectatorului ştirile pe care vrea să le citească/asculte. Dacă nu respecţi cererea nu vine banul. Este FOARTE simplu. La taraba din colţ nenea care vinde ziare observă ce se caută cel mai mult. Dacă Libertatea se vinde în sute de exemplare, înseamnă că Libertatea vrea să citească poporul. La nivel de Libertatea e poporul din România zilelor noastre.

Nu înţeleg de ce se plâng studenţii, vezi Doamne, foarte elevaţi care nu au nevoie de astfel de mizerii. Slavă Domnului avem posibilitatea de a alege!

Totul trebuie să pornească individual. Dacă tu nu vrei Libertatea, e simplu, nu cumperi ziarul. Cumperi România Literară, Observator Cultural sau revista Flacăra. Nu vrei Otv? Închizi tv-ul. Nu-ţi place postul de radio din ratb, scoţi un mp3 şi îţi alegi un post de radio care te interesează. Nimeni nu te obligă să citeşti Ring sau Compact în metrou. Ia-ţi o carte de acasă! Nu e nimic la tv care să te intereseze? Foarte bine, mergi la teatru, la balet, la un vernisaj, la un muzeu, într-un parc sau pur şi simplu plimbă-te în aer liber până îţi vine pofta de somn.

Lucrurile se rezolvă simplu din punctul meu de vedere.